Stäng

Grundare

Robin Olofsson

robin@fofill.se

0707522613

Grundare

Victor Reljanovic

victor.reljanovic@fofill.se

0707784934

VI ÄR FOFILL

VÅR HISTORIA

Det började efter en diet, vi var trötta på att behöva mealprepa och planera varenda måltid när man ville äta god och nyttig mat. Vi hade redan ett tillräckligt hektiskt liv och orkade inte lägga timmar bakom spisen och planering för att behöva att god och hälsosam mat. Vi försökte hitta vettiga matalternativ utan resultat… Våra krav på maten var att den skulle vara proteinrik men samtidigt nyttig och vi insåg snart att de alternativ som fanns på marknaden hade stora brister.
Det var här som idén om träningsinriktade färska färdigrätter föddes! Vi beslutade oss att skapa vår egna hälsosamma färdigrätt som tillverkas i Sverige och är gjord på bra råvaror. Vi ville bevisa att det faktiskt går att göra proteinrika och nyttiga måltider av hög kvalitet.

Resultatet blev – FoFill!

 

Upplever du liksom vi att det varken finns tid, lust eller ork till att laga näringsrik-kost med högt proteininnehåll efter ett träningspass eller till lunchen? FoFill eliminerar det här problemet en gång för alla genom att erbjuda hälsosamma, färdiglagade träningsmåltider! Maträtterna finns tillgängliga via dagligvaruhandeln, utvalda gym och för hemleverans via mathem.se. Företaget skapades under våren 2018 av grundarna Robin Olofsson och Victor Reljanovic. Tillsammans brinner vi för att hjälpa människor uppnå sina mål inom träning och hälsa. När konceptet var på plats började FoFill teamet  jobba med att ta fram en produkt som skulle matcha vår vision och lägga grunden för företaget. Idag har produkterna konkretiserats, testats och konceptualiserats flera gånger om för att nå det perfekta resultatet! Alla FoFills produkter är lagade med passion.

FoFill riktar sig till personer som på ett enkelt sätt vill få i sig ordentlig och hälsosam måltid för få ut mer av sin träning och uppnå bättre resultat. Vällagad och hälsosam mat leder till ett välmående liv och kroppen mår bättre. Att ha ett aktivt liv är viktigt men kosten är ännu viktigare för att maximera sina resultat. FoFill tar bort stressen i att behöva laga näringsriktig mat efter ett hårt träningspass, så att du kan lägga mer tid och fokus på det du älskar. Med FoFill kan du slappna av i ett annars hektiskt samhälle.


/ Följ dina drömmar med oss, Team FoFill! 

VISION

VARFÖR FOFILL?

Vi vill bli det självklara valet när det kommer till näringsrika och fräscha färdigrätter. Marknaden är redo för ett koncept med insikten att framtiden kommer innefatta hälsosam mat av kvalitétsråvaror.
Idag ser vi att folk blir allt mer medvetna om vad de stoppar i sig samt en stor ökning gällande intresset för träning. Detta tycker vi är positivt, men samtidigt finns det få bra alternativ idag för personer som vill få i sig en nyttig måltid på ett smidigt sätt. Vi är glada att vi kan säga att vi är en av de första aktörerna på marknaden som kan erbjuda riktigt bra färdigmat för hälsomedvetna personer. FoFill strävar efter att kunna ge en måltid som folk vill äta med glädje, med vetskapen om att det kommer att hjälpa dem till ett bättre liv. FoFill vet att kosten är A och O för att ha ett hälsosamt liv, och det är det som driver oss framåt. Att bli lika självklar som en proteinshaker, proteinbar eller en BCAA-dryck innan, under eller efter träning, är också ett stort mål för oss på FoFill. Att behöva kompromissa med kosten efter sin träning ska vara ett minne blott. Att erbjuda ett varierat sortiment är därför för oss självklart. När du köper en matlåda från Fofills ska du också känna dig trygg med att all mat har producerats av bra råvaror och med hänsyn tagen till människa, miljö och god djurhållning.

 

VISION

’’Erbjuda och göra hälsosamma livsmedel lättillgängligt’’

 

BRANDING

Vi upplever att de färdigrätter som finns på marknaden i dag ligger efter när det gäller branding. I alla andra branscher, från elektronik till drycker, finns aktörer som representerar mer än själva produkten. De representerar en känsla av något större, något som konsumenterna kan relatera till. Detta är något vi på FoFill tänker ta tag i. Vi kommer att satsa mycket på branding, som handlar om både en visuell och en verbal identitet. Vi vill skapa en identitet som kunderna kan relatera till, en identitet de vill vara en del av. Vi vill att kunderna ska känna sig som ”FoFillers”. För att lyckas med detta kommer vi att lägga ner vår själ i alla detaljer av produkten. Vi kommer att vara extremt noggranna med allt från råvaror till designen på etiketterna för att de ska spegla den kvalitet och identitet vi vill förmedla. Vi kommer också fokusera på att hitta ambassadörer som representerar vår vision, så att de kan vara med och bygga upp vår identitet – allt för att ligga i framkant när det gäller branding.

 

MILJÖ

FoFill står för kvalitet. Vårt mål är att kunderna ska känna sig välmående och schyssta – både mot sig själva och omvärlden efter att ha ätit en av våra måltider. För att vi ska uppnå detta är det viktigt att tänka på andra faktorer än bara produkten i sig. För att nå en hållbar produkt och produktion är miljön och vår påverkan på den alltid viktig att ha i fokus. Maten vi äter påverkar miljön mer än vad du kanske tror. En fjärdedel av vår hushållspåverkan på klimatet kommer från maten. Om vi ändrar hur vi äter och konsumerar mat skulle vi kunna halvera utsläppen av växthusgaser – samtidigt som vi skulle äta nyttigare och leva längre. Det livsmedel som har mest miljöpåverkan är kött. Ett enkelt sätt att hjälpa miljön är att välja vilken sorts kött man äter och hur mycket. Detta är en anledning till varför FoFill har valt att bara använda svenskt kött i sina produkter. Det bidrar till mer välmående och levande landsbygd, färre transporter, sundare djurhållning och framför allt godare mat. Självklart kan man också variera måltider med köttet och andra animaliska produkter med vegetariska eller veganska, som FoFill också erbjuder. Vill vill helt enkelt hjälpa dig att kunna leva ett hälsosamt och hållbart liv på ett enklare sätt!

GRUNDARNA

VICTOR & ROBIN

Victor och Robin är framtidens entreprenörer som brinner för träning och hälsa, de har en vision om att framtidens snabbmat ska vara motsatsen till skräpmat.
Både Victor och Robin är två drivna hälsomedvetna killar som under 2017 gick på en lågkalori diet och märkte att det saknades vettiga alternativ när de hade ont om tid och ville äta något snabbt. Det var då de tog tag i problemet själva och skapade FoFill – framtidens färdigrätter. FoFill erbjuder näringsrik, vällagad mat med mycket smak utan onödiga tillsatser. Perfekt för dig som vill ha koll på hur ditt totala energiintag ser ut under dagen. Våra matlådor är anpassade för dig som tränar, vill gå ner i vikt eller helt enkelt vill spara tid och bibehålla en hälsosam livsstil. För oss är det viktigt att vara lättillgängliga; vi levererar fräscha, vällagade matlådor så att du ska kunna äta bra mat på nolltid. Vi tycker att mat ska vara vällagad på rena råvaror, utan socker och minimalt med tillsatser. Det kallar vi för ”clean food”, – ren mat. Fördelarna som vi ser med ”clean food” är du kan vara säker på att maten du äter inte innehåller skadliga tillsatser och är näringsrik för att du ska kunna uppfylla dina mål!

FoFill AB grundades 2018 som aktör inom ett område som intresserat oss under lång tid. Med noggrann förstudie och omsorgsfull analys av marknaden och processen inom området tog vi tag i saken. Med en nära dialog med både kund och leverantörer av råvarorna säkrar vi att vi alltid håller oss i framkant och kan leverera matlådor av väldigt hög kvalitet.

Välkommen att bli en del av oss på team FoFill!

FRÅGOR OCH SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Är ni närproducerade?
Ja, vi är ett svenskt företag som lagar och förädlar maten på hemmaplan. Maten lagas i Göteborg.


Var ifrån kommer kycklingen?
Allt kött i FoFills produkter är från Sverige. Detta för att säkerställa kvalité och smak.


När lanserar ni?

Vi har lanserat och du kan se i vilka butiker under fliken ”KÖP”. Vi expanderar varje dag så håll utkik i din favorit butik!


Hur länge håller maten?

Vår mat håller i 14 dagar från och med dagen maten förpackas.


Har ni några onödiga E-nummer?
Nej FoFill är helt utan onödiga tillsatser! Du kan alltid vara säker på att du äter RIKTIG mat.

 

Kan man få maten hemleverans eller prenumerera på maträtterna?
Vi erbjuder hemleverans via www.mathem.se

 

Var kan jag köpa FoFill?
Du hittar våra produkter i ett par utvalda butiker som du kan hitta under fliken ”KÖP”.